dimecres, 10 d’octubre del 2012

Manifest Convocatòria de Vaga per l'11 d'octubre

La PUDUP (Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública) convoca una vaga d’estudiants, amb el suport de PAS i PDI, per al proper dia 11 d’octubre. Aquesta vaga servirà com a detonant d’un curs protagonitzat per mobilitzacions en resposta a la situació actual que es pateix a la universitat i al sistema educatiu públics. Amb aquesta jornada volem fer palesa la nostra responsabilitat de fer front als atacs constants a la integritat de l’educació pública.

En el marc d’aquesta jornada de vaga, no només busquem aturar les classes i mostrar el nostre rebuig a les actuals polítiques en matèria d’educació, sinó que també volem donar pas a una nova etapa d’intensificació de la combativitat amb accions directes per pressionar el govern, els rectorats i els deganats, a més a més de plantejar un debat reflexiu sobre l’actual model educatiu i la necessitat de transformar-lo per tal de donar resposta a les necessitats socials. En aquest sentit, fem una crida als i les estudiants a fer seva la lluita i a implicar-se activament en les assemblees de facultat i, igualment, a les d’institut. Així mateix, convoquem
tota la comunitat universitària i la resta d’etapes educatives a la manifestació que tindrà lloc el dia 11 d’octubre a les 12h a Plaça Universitat amb la qual pretenem omplir els carrers per tal de fer ressò de la nostra veu.


En el context socioeconòmic i polític en què ens trobem, els motius per mobilitzar-nos ens sobren: a grans trets, la situació de crisi econòmica i les constants retallades posen en perill l’educació pública, degradant la seva qualitat, accelerant la seva precarització i avançant forçadament cap a la seva privatització. La vaga universitària té també uns objectius concrets. En primer lloc, fer front a l’elitització que comporten les noves polítiques de preus “establertes al Decret Wert i al Decret de la Generalitat de Catalunya”, així com les
profundes contrareformes que s’estan impulsant en els programes de beques, alhora que fem camí cap a construir una universitat pública, gratuïta i d’accés universal.


En segon lloc, oposar-nos fermament a propostes com l’externalització del govern universitari, la supressió dels òrgans de govern col·legiat (amb especials i greus conseqüències pel que fa a la participació de PAS i estudiants a la institució), l’avanç del finançament privat a la universitat, etc. Aquest programa de reforma clarament neoliberal del model d’universitat està ben expressat en els documents d’Estratègia Universitat 2015 o el més recent document Informe de la Ponència (de la Comissió de Governança de Catalunya) per a l’estudi de la governança del sistema universitari de Catalunya.


Així mateix, reivindiquem una educació en llengua catalana ja que tots els pobles haurien de tenir el dret universal a ser educats en la seva pròpia llengua.


L’11 d’octubre, buidem les aules, prenem els carrers!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada